Tervetuloa, ammattilainen!


Näille sivuille kokoamme vinkkejä ja linkkejä, joista saattaa olla iloa ja hyötyä vammaisille lapsille ja vammaisperheille, jotta jokaisen ei tarvitse itsekseen keksiä samoja ratkaisuja aina uudelleen. Hyvät lasten ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset, olette lämpimästi tervetulleita mukaan! Olemme hyvin iloisia, jos haluatte jakaa ammatissanne saamaanne arvokasta tietoa tällä sivulla ja tukea vammaisperheitä myös tällä tavoin.

Sisällysluettelo

Vinkit JaatisWikissä
Wikikirjoittaminen on helppoa
Lämpimästi tervetuloa mukaan


Vinkit JaatisWikissä voivat olla esim.


  • Vinkkejä arkipäivän tilanteisiin (vrt. "Niksi-Pirkka")
  • Vinkkejä erityistuotteista, joista voi olla vammaiselle lapselle/nuorelle hyötyä tai iloa (tuotemerkeistä saa siis vinkata)
  • Muuta tietoa vammaisen lapsen/nuoren ja perheen elämään liittyvistä asioista
  • Hyväksi koettuja linkkejä, joista löytyy lisää tietoa vammaisten lasten/nuorten asioista

Jaatiswikin niksit perustuvat usein käytäntöön, omiin hyviin kokemuksiin. Jokainen lukija tekee oman päätöksensä siitä, onko vinkki juuri heille käyttökelpoinen. Luonnollisesti on luvallista lisätä sivuille myös näyttöön perustuvan tutkimuksen tuloksena saatuja käytäntöjä, jolloin muista mainita viite.


Wikikirjoittaminen on helppoa!


Liity mukaan rakentamaan näitä sivuja! Wikikirjoittaminen on yhtä helppoa kuin tekstinkäsittelyohjelman käyttäminen, tällä ohjeella pääset hyvin alkuun:

Jotta sivuja on rauhallinen lukea, teemme kaikki sivut ulkoasultaan samanlaisiksi - ethän siis muuta ulkoasua. Tarkempia tietoja ulkoasusta tarvitset oikeastaan vain silloin, kun luot uuden kappaleen tai sivun, ohjeet löytyvät alla. Paitsi: Kun kyseessä on selkeästi kokemus tai mielipide (esim. jostain tuotteesta), pyydämme Sinua merkitsemään tekstin erityisellä tavalla, sillä omat kokemukset ovat tämän wikin erityisintä antia ja ne ansaitsevat huomiota. Merkitse oma kokemus/mielipide näin:
  • väritä oma kokemus/mielipide turkoosinvihreäksi (edit-tilassa yläpalkista fontti/väri painikkeesta pääsee vaihtamaan tekstin väriä; väri turkoosinvihreä, n:o #008080).
  • Näin: Tämä on oma kokemuksemme/mielipiteemme tästä jutusta.

Tekstin lomaan voi laittaa myös kysymyksiä. Väritä kysymys punaiseksi, jotta se huomataan.

Lisää kirjoittamisohjeita löytyy tästä.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tule mukaan rakentamaan näitä sivuja! Lisää omat vinkkisi ja kokemuksenne, niistä voi olla muille vammaisperheille paljon iloa ja hyötyä. Jos Sinulla on kysyttävää, älä epäröi olla yhteydessä Jaatiseen